Godbeniška šola

Godbeniška šola Prvačina je bila ustanovljena z namenom zagotavljanja otrokom iz Prvačine in okolice kvaliteten hobi, dvigovanja splošne izobrazbe in iskanja ter razvijanja glasbenih talentov.

V Godbeniški šoli v Prvačini se otroci iz tega kraja in okolice, stari 7 let in več, učijo glasbeno teorijo in igranja različnih inštrumentov (pihala, trobila in tolkala), ter s tem pridobijo osnove glasbenega izobraževanja. Proces izobraževanja poteka v prostorih KS Prvačina, ki so posebej opremljeni za glasbeni pouk.

Godbeniška šola #1
Godbeniška šola #2

Glede na znanje inštrumenta potem otroke vključujemo v mladinski orkester (običajno v 3. razredu) in kasneje v Prvačko pleh muziko (v 4. ali 5. razredu).

Godbeniška šola #3
Godbeniška šola #4

 

Poslanstvo

Godbeniška šola Prvačina je bila ustanovljena z namenom zagotavljanja otrokom iz Prvačine in okolice kvaliteten hobi, dvigovanja splošne izobrazbe in iskanja ter razvijanja glasbenih talentov. Prizadevamo si, da bi otroci ne dobili samo kvalitetno glasbeno izobrazbo, ampak tudi veselje do glasbe, saj si želimo, da bi ti kar v največjem številu nadaljevali z igranjem v članskem orkestru. Tako bi si zagotovili mlad kader, ki je pomemben za obstoj vsakega orkestra.

 

Vizija

V prihodnosti želimo biti ustanova, katero otroci z veseljem obiskujejo, v kateri se izobražujejo tako za igranje v Prvački pleh muziki, kot tudi za nadaljevanje samostojne glasbene poti.