O nas

Prvačka pleh muzika, stara več kot 260 let, je edinstvena po svojem značaju in energiji, ki rasteta iz stoletij glasbene tradicije.

Muzika, ki je ne pozabiš!

Pisni viri iz preloma devetnajstega stoletja pišejo, da je Prvačina nosilka svojevrstnega glasbenega rekorda: ne z enim, ampak s številnimi pihalnimi orkestri, veselicami, koncertnimi in drugimi kulturnimi dogodki. V najintenzivnejših obdobjih glasbene dejavnosti v vasi je bilo med nekaj sto prebivalci celo petdeset ali več fantov in mož, ki so znali igrati na instrument. Pleh muzika ali pleh banda ni bila le središče družabnega in društvenega življenja. Mnogi so si z igranjem ustvarili pomemben dodaten vir zaslužka, nekateri bolj nadarjeni so iz glasbe naredili uspešno poklicno pot. Prvačkim muzikantom nikoli ni bilo do velikih slovesnih dogodkov, pohodov in parad. Najraje so igrali za ples, za veselje, in s svojo glasbo spremljali vse najpomembnejše mejnike v življenju preprostega vaškega človeka.

 

Prvačka pleh muzika

 

Sodobni sestav orkestra je povzel in hkrati nadgradil to žlahtno tradicijo. Poiskal je nove skladbe v ponudbi sodobne zabavne in resne glasbe, z godbeniško in glasbeno šolo pomlajuje svoje vrste, hkrati pa ohranja preprosto in čisto ljubezen do glasbe, povezanost s svojim okoljem in svojimi ljudmi ter željo zabavati in razveseljevati.
Naj bodo prestižni festival, kakršna sta Druga godba ali Lent, koncertni večer, slovesnost z najuglednejšimi gosti, druženje s prijatelji, poroka ali rojstnodnevna zabava: Prvačka pleh muzika igra tako, da je prav. In predvsem tako, da je nihče ne pozabi.

Prvačka pleh muzika